Ηλεκτρονικός Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών "Δημήτρης ΤΣΑΜΚΙΡΑΝΗΣ"

Ηλεκτρονικός Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών "Δημήτρης ΤΣΑΜΚΙΡΑΝΗΣ"

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Χρήστος Κωνστιάντος


"......Ανάρτηση που εντοπίσαμε στο διαδικυακό τόπο www.krokeai.gr και αναφέρεται στον πατέρα του κου Απόστολου Κωνστιάντου Έφεδρο Ανθυπολοχαγό Χρήστο Κωνστιάντο....."

Αναφέρει:

Ενα μεγάλο ευχαριστώ για το υλικό και τις φωτογραφίες στον Πέτρο Αρτανη.

Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί με τη μηχανή του πατέρα μου (είναι ο έφεδρος ανθυπολοχαγός ανάμεσα στους στρατιώτες). Αναρτώ κάποιες που τραβήχτηκαν εκείνη την ειρηνική ανοιξιάτικη μέρα.

Οι εικονιζόμενοι μετά πεντέμισι μήνες πολέμου έχουν βρεθεί αποσπασμένοι στην Πρεμετή λόγω της απόκρουσης της Εαρινής επίθεσης του Mussolini.

Το φύλλο απόσπασης του πατέρα αναφέρει την 25/3/41 σαν ημερομηνία. Περίπου την ίδια ημέρα πρέπει να αποσπάστηκαν και οι άλλοι.

Τώρα γνωρίζω πλέον και που κοιμόντουσαν στην Πρεμετή.

Μια κατεστραμμένη στέγη επέτρεψε πρόσφατα στη βροχή να ξεπλύνει τον ασβέστη από τους τοίχους και να αποκαλυφθούν φασιστικά συνθήματα.

Επρόκειτο για τον κοιτώνα των Ιταλών στρατιωτών τον οποίο και χρησιμοποίησαν οι εικονιζόμενοι. 


Η Πρεμετή (αλβ.: Përmeti), είναι πόλη της νότιας Αλβανίας (Βόρεια Ήπειρος), στο Νομό του Αργυροκάστρου. Ο πληθυσμός της σύμφωνα με την τελευταία απογραφή είναι 7.717 κάτοικοι. Διαρρέται από τον ποταμό Αώο, που ρέει κατά μήκος της οροσειράς Τρεμπεσίνα-Ντέμπελ-Δούσκο, ανάμεσα στα βουνά Τρεμπεσίνα και Ντέμπελ και στη συνέχεια στο φαράγγι Κέλτσιρε.Ο ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΤΟΥ ΕΦΕΔΡΟΥ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ.Ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ (ΜΕ ΤΑ ΣΗΚΩΜΕΝΑ ΜΑΝΙΚΙΑ)


Ο ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ ΟΡΘΙΟΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥ 
Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΓΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗΣ. 
ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗ Ο ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ (ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΒΟΛΗΣ) ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ. 
ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΕΣ.


(Πηγή: http://krokeai.gr)