Ηλεκτρονικός Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών "Δημήτρης ΤΣΑΜΚΙΡΑΝΗΣ"

Ηλεκτρονικός Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών "Δημήτρης ΤΣΑΜΚΙΡΑΝΗΣ"

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Άριστοι εκπαιδευτές και «οικοδεσπότες» οι αξιωματικοί της ΣΕΑΠ

Η Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) στο πλαίσιο της προσφοράς κοινωνικού έργου στην Κρήτη υποδέχτηκε και εκπαίδευσε στον χώρο ασκήσεων «τοπογραφίας», περίπου 40 Εθελοντές τον Ιούλιο του 2012.
Οι Εθελοντές ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου (ΕΠΗ), με κυρίαρχη αποστολή τους την Πολιτική Προστασία της πόλης, εκπαιδεύτηκαν από τον Υπλγο (ΠΖ) κ. Κιοστεράκη Γιώργο σε όσα είναι απαραίτητα να γνωρίζει κάποιος που «επιχειρεί» σε άγνωστη περιοχή ή χρειάζεται να επικοινωνήσει με μια Ομάδα Επέμβασης προσδιορίζοντας την θέση του, (δηλ. την χρήση πυξίδας και χάρτη , προσανατολισμός ημέρα και νύχτα, εντοπισμός και κατάδειξη θέσης, χάραξη πορείας , αναφορά συντεταγμένων κλπ. ).

Η επιμόρφωση δεν περιορίστηκε στην άριστη θεωρητική ανάπτυξη αλλά  συνεχίστηκε με εξοικείωση και πρακτική εφαρμογή από τους ίδιους τους εκπαιδευόμενους .
Με αυτόν τον τρόπο έγινε κι ο «προβλεπόμενος έλεγχος» της κατανόησης των διδαχθέντων, από τον Δντή Σπουδών Τχη (ΠΖ) κ Μανουσάκη.
(Πηγή:http://www.cretalive.gr)
Σχόλιο efedros.blogspot.com-Διονύσης Στασινόπουλος (ΕΑ ΠΖ-Ο): Η ανωτέρω δημοσίευση με συγκίνησε ιδιαίτεα διότι τον Τχη (ΠΖ) Μανουσάκη είχα την τύχη να τον έχω Λοχαγό σε κάποια Ακριτικά Φυλάκια του Ν. Έβρου. Εξαίρετος Αξιωματικός και πάντα σεβόταν τον Θεσμό του ΔΕΑ ακόμα και μέσα απο τις συμβουλες-παρατηρήσεις-επισημάνσεις του προς όλους εμάς τους ΔΕΑ που μας είχε υπο τις Διαταγές του. Στο σημείο αυτό δεν μπορώ να μην μνημονεύσω τους εξαίρετους Αξιωματικούς που γνώρισα την περίοδο εκείνη στα ίδια μέρη: τον Διοικητή  Ρέγα, Υποδιοικητή Κανελλάκη και τον Ανθυπολοχαγό Μαλλέ για την άψογη συνεργασία και κυρίως την εκτίμηση που μου επέδειξαν. Τους ευχαριστώ θερμά και εύχομαι να ΄ναι καλά όπου βρίσκονται.