Ηλεκτρονικός Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών "Δημήτρης ΤΣΑΜΚΙΡΑΝΗΣ"

Ηλεκτρονικός Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών "Δημήτρης ΤΣΑΜΚΙΡΑΝΗΣ"

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΡΔΑΣ 1966



Εκπαιδευομενοι στο Κ.Ε.ΠΑΛ .... 1966


ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΡΔΑΣ-Διευθύνων σύμβουλος της Βάρδας ΑΕ

Μία από τις γνωστότερες επωνυμίες στον χώρο των ανδρικών ενδυμάτων διευθύνει ο κ. Θεόδωρος Βάρδας. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1939 από τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Βάρδα, και τον συνεταίρο του, Δημήτριο Αναγνωστόπουλο. Από το 1996, μετά την αποχώρηση του αδελφού του, ο κ. Θεόδωρος Βάρδας είναι μοναδικός μέτοχος και πρόεδρος της εταιρείας, ενώ η τρίτη γενιά, οι δύο κόρες του, προετοιμάζεται να αναλάβει τα ηνία της επιχείρησης.


Ολοκληρώνοντας τον κύκλο σπουδών του στην Ανωτάτη Εμπορική, ο κ. Βάρδας συνέχισε στη Νέα Υόρκη όπου απέκτησε mαster στον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων, το 1971. Την επιχειρηματική δραστηριότητά του άρχισε σε ηλικία 28 ετών μαζί με τον αδελφό του στην οικογενειακή εταιρεία.


Το 1974, και ενώ πλέον είχε πεθάνει ο πατέρας του, αποχωρεί από την εταιρεία ο κ. Αναγνωστόπουλος διατηρώντας το κατάστημα στην οδό Σταδίου. Στην οικογένεια Βάρδα παρέμεινε ένα κατάστημα στην Αθήνα και ένα δεύτερο στη Θεσσαλονίκη.


Η περαιτέρω ανάπτυξη ήταν εντυπωσιακή. Το δίκτυο σήμερα αριθμεί 12 καταστήματα, καθώς και 4 με το σύστημα του franchising. Σήμερα, η εταιρεία είναι καθαρά εμπορική αφού το εργοστάσιο του Βοτανικού έκλεισε το 1984. Η στροφή στις εισαγωγές και στην εμπορία ενδυμάτων κρίθηκε από τον κ. Βάρδα ως η πλέον συμφέρουσα λύση στο πρόβλημα του συνεχώς αυξανόμενου κόστους εργασίας στην Ελλάδα. Η εταιρεία εισάγει τα προϊόντα που διαθέτει στα καταστήματά της από χώρες της Ευρώπης, όπως Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία. Πρόσφατα, η εντονότερη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων και στον χώρο των γυναικείων ενδυμάτων, με την ανάληψη σημαντικών ξένων αντιπροσωπειών όπως Trussardi Collection και Trussardi Donna, έχει δώσει νέα διάσταση στην περαιτέρω πορεία της εταιρείας.


Η ανάπτυξη της εταιρείας, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του κ. Βάρδα, θα στηριχθεί σε στρατηγικές συνεργασίες με έλληνες και ξένους εταίρους, επιχειρηματίες που ήδη δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ένδυσης. Η δε είσοδος της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών θα βοηθήσει στην υλοποίηση των παραπάνω σχεδιασμών.